Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Diş beyazlatma; dişlerin yüzeyindeki mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir. Kliniğimizde uzman hekimlerimiz tarafından uygulaması yapılmaktadır.

Dişler beyazlığını neden kaybeder?

 

Çocukluk döneminde dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar, bebeklik döneminde veya anne karnındayken maruz kalınan bazı antibiyotikler, günlük yaşamda tüketilen yiyecek ve içecekler (sigara, çay ve kahve gibi boyayıcı maddeler) ve içilen sulardaki flor miktarı dişlerde renklenme yapabilir.

Dişlerde oluşan bu renk değişimi ikiye ayrılır:

İç renklenme: Dişin içine nüfuz etmiş ve fırçalama ile giderilemeyen lekelerdir. Dişlerin oluşumları sırasında oluşan yapısal bozukluklar da (ilaçlara bağlı veya fazla flor alımına bağlı vb.) bu sınıfa girer. Beyazlatma işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur.

Dış Renklenme: Diş yüzeyine sigara, çay, kahve ve kola gibi boyayıcı bazı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Çoğunlukla diş taşı temizliği ve sonrasında bu lekelerden kurtulmak mümkündür.

Farklı renklenmeler farklı tedavi uygulamaları gerektirmektedir. Bu sebeple hekimlerimizden randevu oluşturarak konuyla hem muayenenizi olup hem de detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ofis ortamında gerçekleştirilen ofis tipi diş beyazlatma, beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 3-4 ton açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir. Hekiminizin kontrolünde, bazen tek seans gerekli görülmesi halinde birden fazla seans halinde uygulanmaktadır.

 

Herkes diş beyazlatma işlemi yaptırabilir mi?

 

Beyazlatma öncesi diş hekimi muayenesinden geçilmesi gerekmektedir. İşleme engel teşkil eden herhangi bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkese diş beyazlatma tedavisi uygulanabilmektedir. Bunun dışında diş beyazlatma işlemi, büyüme ve gelişimini tamamlamamış kimselere, hamilelere ve emziren annelere önerilmemektedir.

 

Diş beyazlatma güvenli midir yoksa dişlere zarar verir mi?

 

Diş beyazlatma işlemi sebebiyle dişlerde yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluştuğunu gösteren bir araştırma bulunmamaktadır. Dişlerin beyazlatılması için kullanılan ilaçların nasıl ve ne kadar kullanılacağına diş hekiminiz karar vermelidir.

 

Dişler herkeste aynı oranda mı beyazlar?

 

Diş beyazlatma tedavisi herkeste aynı oranda sonuç vermemektedir, diş renginin ne kadar açılacağı dişin yapısına göre değişiklik göstermektedir.

 

Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?

 

Diş beyazlatma az ya da çok bir hassasiyete sebep olabilmektedir. Soğuk – sıcak yiyecek ve içeceklere, havaya karşı bir hassasiyet oluşabilmektedir ve bu durum kişiye rahatsızlık verebilir. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Hassasiyet 24-48 saat içinde geçmektedir.

 

Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer?

 

Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına ve tüketim alışkanlıklarına bağlı olarak değişmekle beraber, yaklaşık 6 ay – 2 yıl arasında sürmektedir. Bu süre kişinin kendisine alışkanlıklarına da bağlıdır. Beyazlatma esnasında ve sonrasında en az iki hafta kadar dişleri renklendiren yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekmektedir.